egyéb asztalos munkák, zsalugáter, spaletta készítés

Zsalugáter, spaletta készítés

Új fa zsalugáterek készítése, erős, fa spaletta egyedi igények szerint.

» » »

Zsalugáter készítés, spaletta készítése

Egyedi zsalugaáter, spaletta készítés

Vállaljuk egyedi, minőségi zsalugáterek, spaletták készítését. A spaletta teljes anyagán tdjuk teli fából készíteni. A zsalugáter elkészítését a kívánt anyagból, formára és kezeléssel készítjük el. a termék előállítását követően a kért szín és erezet mintázathoz illeszkedve festünk, vagy lazúrral színezünk, kezelünk.

Miért jó a zsaugáter, vagy spaletta?

A zsalugáter készítése a házakra korábban a homlokzati részen és oldalt az udvar felőli részén volt elterjedve. A legfontosabb tulajdonsága a biztonság, a spaletta ugyanis tovább növeli nyílászárónk fizikai stabilitását, és növeli az üveg megvédését a betörés ellen is. A másik nagyon fontos tulajdonsága, hogy egy szép zsalugáter kiemeli a házunkat, egyedi, szép, karakteres külsőt ad neki.

Zsalugáter készítésekor a spaletták mérete igazodik a nyílászárónk - főként az ablak - méretéhez, így vagy az ablak belső fal szélességéhez, vagy kívül a falra takarva rendezhetjük el. Amennyiben a zsalugátert a külső falra takarva készítjük sokkal nagyobb mozgásteret kapunk a beépíthető zsalugáter nagyságát tekintve, míg az első esetnél a rendelkezésünkre álló fal hasadékába kell terveznünk a spaletta táblákat.

Amit megfelelő kialakítású spaletta méretezéséhez ismernünk kell, hogy kívül a falon milyen hely és mennyi áll rendelkezésünkre. Ez alapján lehet a spaletta különböző nyitási és módjai között választani, aminek nem kell feltétlenül megegyeznie az ablak, vagy épp ajtó osztásával:

  • egyszárnyú spaletta
  • kétszárnyú spaletta megoldás
  • egy és több szárnyú zsalugáterek
  • szárnya billenthető, csuklós zsalugáterek

A következő fontos tulajdonság, a spaletta, zsalugáter szerkezeti kiválasztása, külső megjelenésében, többféle spaletta elrendezéssel, megoldással is találkoztunk már, ezek szín választása és a faanyag kezelési módja is függhet ettől. Spaletta külső megjelenésére vonatkozólag ilyen típusokat különböztetünk meg:

  • kívül teljesen zárt, kazettás spaletta megolások
  • kívül teljesen zárt, laminált, parkettás spaletták
  • fix, rácsos, lemezes zsalugáterek
  • mozgatható, állítható rácsos, lemezes zsalugáter
  • egyedi, az előzőek variációja

A széles, minőségi alapozó, lazúr és festék választékunkkal bármilyen elképzelést meg tudunk valósítani, hogy az elképzelésének megfelelő zsalugátert szállíthassuk le.

Végezetül ne felejtkezzünk el, a spaletták nyitható lamlellák esetén beengedik a levegőt, de a napfénytől, a felmelegedéstől megvédik a szobánkat. Ezen kívül kiváló a fizikai szennyeződések, pl. a portól való védelemre és nagyon jó hangszigetelő tulajdonságai növelheti belső terünk komfortját.

Festett, fenyő laminált fa spaletta készítés

Festett, fenyő laminált fa spaletta készítése

Új fa spaletta fenyőből. A spaletta készülhet lamberia anyagból, de laminált mintázattal is elkészíthető. Belülre lett a spaletta merevítés helyezve, hogy kívül a kovácsoltvas hatású tartó és nyitó elemek megfeleő hangsúlyt kaphassanak. A spalettat, a szinte tökéltes fényzárás és az ablakunk fizikai védelmére választjuk.


Egyszerű festett deszka fa spaletta készítés

Festett, fenyő laminált fa spaletta készítése

Egy egyszerű deszka fa spaletta festett. A spaletta készülhet szinte bármilyen fa anyagból. Dönthetünk a fa mintázat, a ház színe alapján, követhetjük a nyílászárók színét, de választhatunk egy markáns, erős kemény fát is a célra. Az ilyen spaletták szinte bármilyen színben, és faanyaggal jól mutatnak.


Fix, fényáteresztő fa zsalugáter készítés

Fix, fényáteresztő fa zsalugáter készítése

Új, fix beállítású, mérsékelten fényáteresztő fa zsalugáter készítése, új fa ablak készítés fa zsalugáterrel. A zsalugáter készítés egyik legfontosabb kérdése, hogy fix, vagy állítható zsalugátert készítsünk, mekkora legyen a fényáteresztése, és a külső fal felülhethez képest hol legyen a kinyitott zsalugáter.


Mozgatható, állítható fa zsalugáter készítése

Mozgatható, állítható fa zsalugáter készítése

Új, mozgatható, állítható fa zsalugáter készítése, új fa ablak készítés fa zsalugáterrel. A zsalugáter készítés egyik legfontosabb kérdése, hogy fix, vagy állítható zsalugátert készítsünk, mekkora legyen a fényáteresztése, és a külső fal felülhethez képest hol legyen a kinyitott zsalugáter.


 
Ajtó, ablak készítés
új fa ajtó készítése, ajtó készítés fából
kültéri, beltéri fa ajtó

Bejárati ajtó, beltéri ajtók készítése bármilyen fa alapanyagból, hőszigetelt üveggel is.

ablak készítés, fa ablakok, új fa ablak készítése
új fa ablakok készítése

Bármilyen, bukó-, nyíló-, fix hőszigetelt új fa ablakok készítése. Minőségi, egyedi nyílászárók.

bútor készítés
egyedi fa bútor készítés

Minőségi, egyedi tömör fa bútorok készítése, szinte bármilyen faanyagból, egyedi méretek igények.

egyedi asztalosipari munkákat is vállalunk
minőségi, egyedi megoldások

Különleges, egyedi asztalosipari munkák. Lépcsők, spaletták, egyéb fa termékek, design elemek.

műemlék nyílászáró készítés
műemlék nyílászáró készítés

Műemlék és műemlék jellegű ajtók és ablakok pótlása, felújítása.

 
Hirdetés