műemlék nyílászáró javítás, új műemlék nyílászáró készítés

Egyedi, minőségi asztalos munkák, nyílászáró készítés

Műemlék nyílászárók korhű, minőségi felújítása, műemlék jellegű új fa ablakok, fa ajtók készítése.

» » »

Műemlék ajtó készítése, cseréje, javítása

Műemlék ajtó és műemlék jellegű ajtók, nyílászárók készítése, javítása, felújítása. Az általunk készített ajtók esetén igyekszünk, hogy minél kevesebb utómunkálatot igénylejen a nyílászáró beépítése a korábbi ajtó helyére.

Műhelyünkben rövid határidővel vállaljuk műemlék és a műemlék jellegű egyedi fa ajtók készítését, javítását, cseréjét, szükség esetén a pótlását, új ablak készítését. Az ajtók felújítása során, vagy egy új fa ajtó készítésekor magas minőségű alapanyagokat használunk csak fel, változatos fa alapanyagokból tudjuk elkészíteni az ajtókat. Többféle faanyag felhasználásával, többféle felületkezeléssel, bármilyen működésű, funkciójú, nyitású ajtó készítését, pótlását vállajuk. Az általunk készített ajtók esetén - amennyiben van ablak, vagy üveges rész az ajtón - választható az üveg minősége, hőszigetelő, hangszigetelő, és számtalan kinézetű, színű is választható. Akár különleges gázzal töltött, hőszigetelt, hangszigetelt, színezett ablak üveget is rendelhetnek.

Műemlék ajtók felújítása

A mostanában felújításra kerülő műemlék és műemlék jellegű házak (19-20. század és századforduló) ajtói az akkor divatos ónémet, neoreneszánsz és klasszicista stílusban készültek. De sok újonnan épülő igényes családi és társasház építésekor igény merül fel ilyen műemlék jellegű ajtók készítésére. Főként bejárati ajtónak képzelnek el ügyfeleink stílusos ajtókat. Az ilyen jellegű ajtók pótlását, bizonyos esetekben manapság is kézi faragással, faszobrász mester segítségével készíthetjük el. Általában ajtók esetén kevesebb a faragás, a fő ajtó elemek elkészítése hasonló, mint egy manapság gyakran alkalmazott új kazettás rendszerű ajtó készítése esetén. A fafaragások, lecezések, rozetták, betétek számos stílusban készülhetnek az ajtókra és csak azok borítására is, illetve a manapság újra divatos, és nagyon szép spalettás rendszerű ajtó esetén.

Műemlék ajtókkal kapcsolatos elvárások

Szinte mingi elvárás műemlék ajtó pótlásakor az eredeti minden paraméterének, méretének a megtartása, így ki kell választanunk az eredeti műemlék nyílászárónak megfelelő anyagot, a fa erezetének az egyezése miatt. Ezen elvárások esetben általában elveszítjük a hőszigetelő képesség javításának sok lehetőségét, de ez műemléki épületek nyílászárói esetében többször nem is igény.

Azonban főként műemlék lakóépületek nyílászárói esetében, az új ajtó készítéssel együtt sokat emelhetünk az épület komfortján, így a hang- és hőszigetelő képességén, ezzel csökkentve a fűtési, esetleg hűtési költségeinket. De ajtó esetén a könnyebb zárás, nyitás, csendesebb működés, megnövekedett biztonságot is megszerezhetjük.

 • Eredeti műemlék ajtó szerkezeti kialakítás
 • Hang- és hőszigetelési képesség
 • Biztonság
 • Kinézet, szín, fa erezet, mintázat

Minden új ajtónak meg kell felelnie az alábbi felsorolt műszaki feltételeknek:

 • Légzárás
 • Vízzárás
 • Szélállóság
 • Biztonsági eszközök teherviselő képessége
 • Kezelhetőség
 • Hőátbocsátási tényező (hőszigetelő képesség)
 • Léghanggátlás
 • Biztonság
 • Műemléki egyezés
 • Környezetbe illőség

Ajtók osztályozása a nyitás szerint

Az ajtók nyitásának a típusától függően is osztályozhatjuk a nyílászárókat. A különleges ajtó, kapu megoldásokat most nem sorolnánk fel.

 • Egyszárnyú jobbra nyíló
 • Egyszárnyú balra nyíló
 • Kétszárnyú
 
Ajtó, ablak készítés
új fa ajtó készítése, ajtó készítés fából
kültéri, beltéri fa ajtó

Bejárati ajtó, beltéri ajtók készítése bármilyen fa alapanyagból, hőszigetelt üveggel is.

ablak készítés, fa ablakok, új fa ablak készítése
új fa ablakok készítése

Bármilyen, bukó-, nyíló-, fix hőszigetelt új fa ablakok készítése. Minőségi, egyedi nyílászárók.

bútor készítés
egyedi fa bútor készítés

Minőségi, egyedi tömör fa bútorok készítése, szinte bármilyen faanyagból, egyedi méretek igények.

egyedi asztalosipari munkákat is vállalunk
minőségi, egyedi megoldások

Különleges, egyedi asztalosipari munkák. Lépcsők, spaletták, egyéb fa termékek, design elemek.

műemlék nyílászáró készítés
műemlék nyílászáró készítés

Műemlék és műemlék jellegű ajtók és ablakok pótlása, felújítása.

 
Hirdetés